SÖK TILL HKNs styrelse verksamhetsåret

2021

Scrolla ner för att läsa om alla poster! 

HKN REKRYTERAR!

Brinner du för att lyfta, inspirera och nätverka med kvinnor på Handels och i näringslivet? Tycker du det är roligt att anordna event och roliga aktiviteter för studenter? Vill du komma i kontakt med näringslivet? Och är du en driven och kreativ lagspelare? Då ska du söka till Handels Kvinnliga Nätverks styrelse verksamhetsåret 2021. 

I februari 2021 är det dags för en ny styrelse att ta över staffettpinnen och driva HKN vidare. Det spelar ingen roll vilket år eller program på Handels du läser - vi bryr oss om att just du är intresserad av HKN och vill utveckla föreningen vidare med ett gäng grymma tjejer! 

Ansökan är öppen 1 till 9 december 2020


 

Vem kan söka?

Alla kvinnliga eller icke-binära studenter på Handelshögskolan kan ansöka om en plats i styrelsen! Det spelar ingen roll vilket år eller program du studerar. 

Hur söker jag?

Du ansöker med CV och ett motiveringsbrev i vilket du anger varför just du passar in i HKNs styrelse, varför du tycker HKNs arbete är viktigt och på vilket sätt du skulle vilja fortsätta HKNs arbete med att förena kvinnliga studenter med näringslivet. 

Du kan söka hur många roller du vill och ditt motiveringsbrev ska vara inriktat till den roll du helst vill ha. Skriv med din rangordning i mailet.

Ansökan skickar du till rekrytering.hkn@hhgs.se. Märk mailet med den/de roll(er) du söker.

Hur länge sitter man i styrelsen?

Det finns inget krav för hur länge du ska sitta i styrelsen men vi ser gärna att du har möjlighet att sitta ett helt år. Låt dock inte eventuella utlandsstudier, praktikplatser eller andra studier hindra dig från att söka, du har fortfarande goda chanser att vara med under en kortare period! Det viktigaste är ditt intresse för HKN! 

Hur många timmar i veckan behöver man avsätta? 

Hur mycket tid du behöver lägga på HKN går i perioder och är flexibelt, men i snitt förväntas du arbeta 5h/veckan.

styrelsen 2020 om rollerna:

ordförande

Izabella Barisa

Som HKNs ordförande har du övergripande ansvar för att leda den verksamhet som föreningen bedriver. Det inkluderar planering av innehåll och datum för möten, framtida mål och utvärdering av genomförda projekt och event. Dessutom ingår mycket extern kontakt, med näringslivet men också med motsvarande organisationer på andra lärosäten. Projekt som jag i år har varit särskild engagerad i är stipendiet ”Framtidens Styrelsekvinna” samt HKNs nystartade mentorskapsprogram, men självklart hjälps alla åt i väldigt stor utsträckning. Utöver de olika områdena där ordföranden har huvudsakliga ansvaret finns det stort utrymme för att utveckla rollen och vara flexibel. Att stötta sina styrelsekollegor är också en av de viktigaste uppgifterna.

VICE ORDFÖRANDE

Linnéa Ljungvall

Som vice ordförande arbetar du mycket administrativt då du är ansvarig för HKNs interna kommunikation och för allt som har med medlemskapen att göra. En av dina största uppgifter är däremot att finnas till för de övriga medlemmarna i styrelsen och stötta dem i sitt arbete när det behövs. Rollen som vice ordförande är flexibel och du har därmed möjligheten att forma den till det som du själv tycker är viktigt och intressant. Under detta styrelseåret har jag t.ex. även haft huvudansvaret för rekryteringen. För att passa i en roll med hög flexibilitet är det viktigt att du tar eget ansvar för att ge rollen ett betydelsefullt syfte. Övriga viktiga egenskaper är att du gillar att samarbeta samt ser dig själv som strukturerad och kommunikativ.

Ekonomiansvarig

Frida zetterberg

Som ekonomiansvarig i HKN ansvarar du för att lägga årets budget för föreningen utifrån vilka aktiviteter som har planerats gemensamt av styrelsen, samt ha koll på löpande utgifter vilka följs upp i budgeten under årets gång. Ekonomiansvarig har dessutom en viktig roll i att säkerställa att alla roliga och spännande idéer som styrelsen kommer på går att genomföras rent ekonomiskt. I rollen ingår även att ha kontakt med kåren gällande intern kvittoredovisning samt fakturering. För att trivas i rollen är det en fördel att tycka om siffror, struktur, planering samt ordning och reda, men även att kunna samarbeta och vara lyhörd.

Näringslivs-

ansvarig

Nathalie tilly

Som näringslivsansvarig är du ansiktet utåt när det kommer till kontakten med företag. Inom din roll ansvarar du bland annat för att sköta kommunikationen med företagskontakter när det kommer till event, mentorskapsprogrammet och inte minst vår årliga Nätverksfrukost! Exempel på några av arbetsuppgifterna som näringslivsansvarig är löpande mailkontakt med nya och tidigare företagskontakter, hålla i planeringen inför HKN:s event samt sköta avtalssignering i samband med bl.a. Nätverksfrukosten. För att trivas i denna rollen bör du ha lätt för att knyta kontakter, och vara social och kreativ. I övrigt är det en fördel ifall du har ett intresse för eventplanering.

samarbets-

ansvarig

x

x

Som samarbetsansvarig kommer du ha huvudsakligt ansvar för kontakten med HKNs sponsorer inför event och tävlingar, samt ansvara för samarbeten med andra föreningar på Handels. Du kommer även ha ansvar för förberedelser av lokal och frukost inför HKNs årliga Nätverksfrukost. Rollen som samarbetsansvarig är relativt ny och du har därför stor möjlighet att utveckla den. För att passa i denna relativt nya rollen bör du precis som nätverksansvarig vara bra på att knyta kontakter. Du bör också se dig som en utåtriktad och initiativtagande person.

Marknadsförings-

ansvarig

Jenny

hall

Som marknadsföringsansvarig har du ansvar för all HKNs marknadsföring, framförallt de större informationsflödena på hemsidan och i nyhetsbrevet. Du jobbar tätt ihop med sociala medier ansvarig för att ta fram grafiskt material, planera och se till att de företag HKN samarbetar med exponeras i våra kanaler. I år har stort fokus för mig legat på att bland annat göra om och vidareutveckla HKNs hemsida och nyhetsbrev. För att passa som marknadsföringsansvarig i HKN bör du vara kreativ, samarbetsvillig och duktig på att uttrycka dig i text. Du behöver inte ha någon särskild kunskap av photoshop eller liknande program, även om det såklart är en bonus! 

Sociala medier

ansvarig

Olivia 

Lind

Sociala medier-ansvarig innebär att du har övergripande ansvar för samtliga sociala medier, vilket inkluderar Facebook, Instagram och LinkedIn. Rollen innebär ett nära samarbete med speciellt marknadsföringsansvarig då du, tillsammans med marknadsföringsansvarig, skapar event på Bonsai och skapar den grafiska profilen för all marknadsföring på sociala medier. Som person bör du vara kreativ, nytänkande och kunna ha många bollar i luften samtidigt! Du ansvarar, tillsammans med marknadsföringsansvarig, för HKN:s “ansikte utåt” och det är av yttersta vikt att du förmedlar en god bild av föreningen.