Bakgrund stipendium.png

stipendium

framtidens styrelsekvinna

Om stipendiet

Handels Kvinnliga Nätverk är stolta över att ,tillsammans med Säkra Kvinnor Styrelsebalans, få dela ut stipendiet "Framtidens Styrelsekvinna" till en av våra medlemmar. Stipendiet innefattar en plats på Säkra Kvinnors diplomutbildning i styrelsearbete för ägarledda bolag och syftet med stipendiet är att ge en kvinnlig student möjlighet att få kunskap i styrelsefrågor, ett nätverk och ett erfarenhetsutbyte med erfarna chefer och ledare. Genom detta vill HKN och Säkra Kvinnor lyfta kunskap kring styrelsefrågor och bidra till ett mer jämställt näringsliv. 

Säkra-kvinnor-byline-e1547736497512.pn
globala_986_2.jpg
Sustainable-Development-Goals_icons-05.j

1 November 2021 - 30 november 2021

nästa ansökningsperod:

Vilka är säkra Kvinnor styrelsebalans?

Säkra Kvinnor Styrelsebalans startades 2014 med målet att skapa samhällsdebatt och förståelse för att det är en vinst att ha balanserade styrelser och ledningar. För Säkra Kvinnor är det inte en jämställdhetsfråga utan i första hand en kompetensfråga. Det är deras övertygelse att en framgångsrik styrelse använder all kompetens som finns tillgänglig.

vad innefattar stipendiet?

Stipendiet innefattar en utbildningsplats på Säkra Kvinnors diplomutbildning i styrelsearbete för ägarledda bolag (värde ca 20 000 kronor). Denna utbildning ger dig kunskap om hur en styrelse ska vara sammansatt för att arbeta på ett modernt och effektivt sätt och säkerställa företagets framtid, attraktionskraft och framgång.

Utbildningen ges i tre moduler och avslutas med ett kort teoretiskt prov och en praktisk övning i form av ett styrelsespel. Efter genomförd utbildning får du ett diplom och en utbildningsbeskrivning.

Vem kan söka stipendiet?

Alla medlemmar i Handels Kvinnliga Nätverk som minst har påbörjat sitt tredje studieår kan söka stipendiet.

När kan jag söka stipendiet?

Stipendiet delas ut en gång per år. Utdelning för höstens stipendie 2021 sker under vår årliga nätverksfrukost i januari 2022.

 

Nästa ansökningsperiod 1 november 2021 - 30 november 2021

HUR ansöker jag?

Du ansöker genom att skicka in CV och motivering* till varför just du ska få stipendiet till stipendium.hkn@hhgs.se. Mailet ska namnges med "Stipendieansökan Framtidens Styrelsekvinna".

*motiveringen ska innehålla de kriterier som anges via länken nedan

Tidigare stipendiater

Utldelning VT 2020
Utldelning VT 2020

Stipendiat Matilda Dahlenborg

press to zoom
Utldelning VT 2020
Utldelning VT 2020

Stipendiat Matilda Dahlenborg

press to zoom
Utldelning VT 2020
Utldelning VT 2020

Stipendiat Matilda Dahlenborg

press to zoom
1/2