top of page

om HKN

Handels Kvinnliga Nätverk

förena

inspirera

engagera

förändra

Handels Kvinnliga Nätverk verkar för att inspirera, engagera och motivera kvinnliga studenter på Handelshögskolan i Göteborg. Sedan starten har vi fokuserat på att vara den självklara bryggan mellan studenten och näringslivet och forumet där du kan bygga ditt personliga nätverk med ledande företagsprofiler. 

Genom våra aktiviteter vill vi ge kvinnliga studenter råd och verktyg för att klättra framåt i karriären. Vi har en bred inriktning på våra evenemang och vänder oss till studenter från alla institutioner på Handelshögskolan. Är du ny på skolan och känner att ordet nätverka leder till lika mänga frågetecken som den grundläggande kursen i markoekonomi eller statistik? Frukta ej. Det här är nätverket för dig!

HKN grundades 2008 som en kårförening på Handelshögskolan i Göteborg, och har i dag cirka 700 aktiva medlemmar. 2013 grundades vårt alumninätverk för att möjliggöra nätverkets fortlevnad även efter att Du har tagit examen. HKN:s styrelse, bestående av sju personer, byts ut varje år och rekryteringen fortgår löpande. 

Fokuset i HKN är framgångsrika kvinnor i näringslivet. Vissa på skolan frågar sig varför vi finns, samtidigt frågar företagen vart alla smarta, kvinnliga studenter som de mött på mässor försvinner när det är dags för anställningsintervju. Det är där HKN kommer in. Vi vill förändra attityden mot vilka det är som besitter kompetens och synliggöra faktorer som leder till skeva fördelningar i arbetslivet. Den förändringen börjar med dig. Välkommen in i gänget!

bottom of page