HKN_s Nätverksfrukost FB.png

OM NÄTVERKSFRUKOSTEN

Varje år arrangerar Handels Kvinnliga Nätverk en nätverksfrukost för att skapa en mötesplats för våra kvinnliga studenter och näringslivet. Vi vet att det är många studenter som är nyfikna på och vill få en god inblick i olika företag, rekryteringsprocesser och karriärmöjligheter. 

 

Varje företagsrepresentant äter frukost och samtalar med ca 5-6 kvinnliga studenter. 

 

Är du ett företag och är intresserad av att vara med på årets nätverksfrukost? Kontakta: info@hkn.nu

NÄR och var ÄR NÄTVERKSFRUKOSTEN 2020?

Nätverksfrukosten för året 2020 kommer äga rum den 26 januari 2021 klockan 07:30 - 09:30 och vara digital*. Du som deltar kommer få ett presentkort från underbara Steinbrenner & Nyberg att köpa frukost eller fika för. 

*Detta med hänsyn till covid-19.

Vilka företag deltar? 

Årets företag är EY, Mannheimer Swartling, Nestlé, KPMG och Länsförsäkringar. Läs mer om varje företag nedan. 

vem kan ansöka? 

Alla kvinnliga eller icke-binära studenter på Handelshögskolan och som är medlemmar i HKN kan söka. Det spelar alltså ingen roll vilket år eller program du läser. Det finns något för alla! 

Hur och när ansöker jag? 

Ansökan till nätverksfrukosten är öppen mellan 14 december 2020 och 10 januari 2021. Du ansöker genom att fylla i google formuläret i rutan nedan. Om du får en plats på nätverksfrukosten kommer du bli kontaktad av HKN. 

Hur vet jag att jag fått en plats? 

Om du har tilldelats en plats på frukosten kommer du få ett mail från HKN i slutet på vecka 2. För att behålla din plats behöver du BEKRÄFTA den genom att svara på mailet senast tisdag 19 januari, annars förlorar du platsen.
Alltså, håll koll på din mail!

Jag fick ingen plats, finns det någon reservlista? 

Ja! Alla som har ansökt men inte erbjudits en plats hamnar på en reservlista. Om någon inte bekräftar sin plats eller tackar nej har du möjlighet att få en reservplats. HKN kommer i sådana fall kontakta dig. 

1/5

EY

Om EY

” EY is a global leader in assurance, tax, transaction and advisory services. We’re working in a digital world, where EY provides confidence to clients, boards and stakeholders through every angle of transformation, delivering quality services that help them grow and protect their business, and build a better working world. Through our deep understanding of new technologies and innovation, professional judgment, and human insight, EY inspires confidence in the capital markets and helps leaders seize the upside of disruption. That starts with a culture that believes in giving you the training, opportunities and creative freedom to make things better. Whenever you join, however long you stay, the exceptional EY experience lasts a lifetime. And with a commitment to hiring and developing the most passionate people, we’ll make our ambition to be the best employer by 2020 a reality. Find out more about what EY can offer at ey.com/se/karriar, in social media and through our blog, karriarbloggen.ey.com.”

 

Vilka kommer delta på fruksten?

De som kommer delta från vår sida är Josefin Carlberg som representerar Consulting sidan och Jesper Gunneling som representerar vår Revisionsavdelning.

Varför vill man arbeta på EY?
EY är ett globalt bolag men med ett starkt lokalt community – där det finns alla möjligheter att både jobba lokalt samt utanför Sverige. EY’s bredd i form av revision, consulting, transaktionsrådgivning och rådgivning inom skatt/legalt gör att det finns otaliga möjligheter att utvecklas inom det som det finns intresse för. EY har en tydlig karriärsutveckling med ett starkt syfte som skapar förutsättningarna för att utmana, motivera och värdera samtliga medarbetare – vi är ingenting utan de som jobbar hos oss vilket också märks då mycket resurser läggs på att utbilda och coacha samtliga i bolaget. Sist men inte minst vill jag lyfta den fantastiska företagskulturen, där jag ärligt kan säga att inget annat bolag jag kommit i kontakt med har haft den samhörighet och teamkänsla som EY har. För att citera en Thailändsk kollega: ”I would recognize an EY person from a mile away” 2.

 

Några särskilda meriter eller egenskaper som ni värdesätter hos era medarbetare?
 Det ses vanligtvis som en extra merit att ha gjort en utbytestermin/utbytesår samt relevant arbetslivserfarenhet. Egenskaper som värdesätts hos våra medarbetare är integritet, laganda och entusiasm.

Mannheimer swartling

OM mannheimer swartling 

Mannheimer Swartling erbjuder högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning i Sverige och globalt. Bland våra klienter finns framstående svenska och internationella företag och organisationer. Våra omkring 450 jurister är specialiserade inom olika affärsjuridiska områden och branscher. Vi strävar efter att förstå våra klienters affärsmässiga utmaningar och använder vår juridiska spetskompetens för att hitta de bästa lösningarna. Hållbarhet, liksom våra grundläggande värderingar – affärsfokus, kvalitet och laganda – är integrerade delar i byråns verksamhet. Mannheimer Swartling har 600 medarbetare och kontor i Sverige och utomlands.

 

Vad jobbar representanterna med?

--

 

Varför vill man arbeta på MSA?

Vår övertygelse är att vi gör ett bättre arbete tillsammans. Tanken om samarbete är en utgångspunkt för vår affärsmodell. Idén är enkel – framgång ska gynna hela byrån snarare än den enskilda individen. Vi är den enda advokatbyrån i Sverige som tillämpar den så kallade Pure Lockstep-modellen. Med gemensamma mål som utgångspunkt behåller vi fokus på det som är viktigt. Vi är övertygade om att vårt arbetssätt gör oss till bättre kollegor och rådgivare. Modellen leder till en generös och prestigelös företagskultur där kunskap delas och sprids.

 

Några särskilda meriter eller egenskaper som ni på MSA värdesätter hos era medarbetare?

För oss är våra medarbetares personligheter minst lika viktiga som goda formella meriter. Att de delar våra grundläggande värderingar som präglas av laganda, affärsfokus och kvalitet är viktigt för oss, liksom ett intresse och fallenhet för affärsjuridik och konsultrollen.

länsförsäkringar

OM LÄNSFÖRSÄKRINGAR

Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän erbjuder försäkringar och banktjänster samt fastighetsförmedling under samma tak. Vi ägs av våra kunder och har kontor i hela Göteborg och Bohuslän, ett område som vi gillar skarpt. Som kundägda är det dessutom naturligt för oss att driva ett långsiktigt hållbarhetsarbete där våra kunder tillika ägare bor. Vi tar ansvar för att bidra till ett schysstare samhällsklimat genom hållbara satsningar för vår miljö, vårt samhälle och vår ekonomi.

VILKA KOMMER DELTA PÅ FRUKOSTEN? 

HR affärspartner

Varför vill man arbeta på Länsförsäkringar?

Vi är ett bolag som har hjärtat hos våra kunder. Vi får utmärkelser för att vi är kundernas favorit inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Det är vi riktigt stolta över. Vi vill att våra medarbetare mår bra och därför har vi stort fokus på hälsa. Exempelvis har vi tagit fram en app där vi delar med oss av vår träning till vårt team och tävlar mot andra team. Som medarbetare hos oss blir du en del av en varm och inkluderande kultur. 

 

Några särskilda meriter eller egenskaper som ni på Länsförsäkringar värdesätter hos era medarbetare?

Vi letar efter personer som sprider energi till sina arbetsuppgifter, kollegor och kunder. Vi vill att våra medarbetare är med och utvecklar vårt bolag och vår affär och är med och sätter strategin framåt. Samarbete och samspel är också viktigt för oss och något vi värdesätter när vi letar nya stjärnor.

kpmg

OM KPMG

KPMG är ett av världens ledande kunskapsföretag och en trygghet för våra kunder i den snabbrörliga värld de verkar i – vi förmedlar insikt och guidar på den förändringsresa de alla befinner sig på. Det kan handla om att förändra hela eller delar av en organisation och dess arbetssätt, hur man hanterar potentiella risker, cyberhot eller hur man maximerar kundupplevelsen i en digitaliserad värd. Vi är även experter inom analys, M&A, revision och skatterådgivning, för att bara nämna några områden av vår verksamhet. I Sverige är vi över 1 600 personer och en del av KPMG:s globala kunskapsnätverk på drygt 200 000 kollegor över hela världen. 

VILKA KOMMER DELTA PÅ FRUKOSTEN?

Ebba Holmström Management Consulting och Filippa Granting Deal Advisory

VARFÖR VILL MAN ARBETA PÅ KPMG? 

Hos KPMG finns kunderna, projekten och utbildningarna som ger dig både ny kunskap och personlig utveckling. Du växer tillsammans med dina kollegor, samtidigt som du får stort ansvar för din egen utveckling. Här finns även erfarna ledare med gedigen kompetens som ger dig allt stöd du behöver på din resa hos oss. Mixen av människor och vår inkluderande kultur gör arbetet både lustfyllt och roligt. Var med och utveckla dina kunders verksamhet genom att engagera dig i deras och samhällets utmaningar. Med en öppen inställning kan du göra skillnad varje dag, i såväl stora som små uppdrag. 

Några särskilda meriter eller egenskaper som ni på KPMG värdesätter hos era medarbetare?

Gemensamt för de medarbetare som vi anställer på KPMG är att de är prestigelösa och teamorienterade personer. Vi sätter ett stort värde i att alla hos KPMG mår bra, utvecklas och har roligt tillsammans. Kan du bidra till det, värderas det högt.

MISSA INTE! 

Vi har internships inom både Deal Advisory (höst och vår) samt Management consulting (höst).

Nestlé

Om nestlé

Nestlé är världens största livsmedelsföretag, vi verkar i 187 länder och har 291 000 medarbetare. Nestlé har runt 2000 olika varumärken, i Sverige innehåller portföljen både globala och lokala varumärken: NESCAFÉ, Starbucks, Nespresso, Kit Kat, Purina, NaturNes, ZOÉGAS, Hälsans Kök, Resorb mfl. Nestlé Sverige har runt 500 anställda, våra två kontor ligger i Helsingborg och Stockholm (Nespresso). Vi har en fabrik i Helsingborg- ZOÉGAS Kafferosteri. Rosteriet drivs på CO2 neutrala energikällor.


VILKA KOMMER DELTA PÅ FRUKOSTEN?

Cathrine Suter Ossborn, Head of Communications & Sustainability och Bolette Eisensee, HR Recruitment Specialist. Vi jobbar båda två på vårt Nordiska huvudkontor I Köpenhamn. Cathrine är svensk och bor i Helsingborg, Bolette är dansk och bor i Köpenhamn.

 

Varför vill man arbeta på NESTLÉ?
Med den storlek som Nestlé har kommer också ett stort ansvar, ett ansvar som vi tar. Nestlé utgår från en mycket stark värdegrund och jobbar med ”Creating Shared Value” som en integrerad del av verksamheterna över hela världen. Det innebär att vi tror på att om vi som företag gör bra för människor och deras hälsa, för samhällena vi verkar i och för vår planet så
går det också bra för oss. Vi har många initiativ världen över, så också i Sverige Som alla länkar upp mot de målsättningar vi har in inom tex hållbarhet. Vi jobbar i samarbete med länder, organisationer och andra företag för att hitta lösningar till de utmaningar vi alla står inför. Som anställd kan du genom dina beslut och initiativ göra skillnad, vi vill att alla som jobbar hos oss tar den möjlighet och det ansvar det innebär att jobba på ett stort globalt företag. Vi har starka varumärken inom mat och dryck som många konsumenter älskar. Det finns många olika möjligheter att utveckla sig och göra karriär både i Norden och globalt. Inom våra
kategorier, där man jobbar i varumärkesteam, eller inom våra olika funktioner som HR, Kommunikation, Hållbarhet, Finans samt våra fabriker, kundservice samt logistik. Vi tror på att medarbetare som mår bra också gör ett bra jobb. Först kommer din egen hälsa, sedan din familj och vänner och därefter jobbet.

 

Några särskilda meriter eller egenskaper som ni på NESTLÉ värdesätter hos era medarbetare?
Din personlighet och din förmåga att jobba med andra är det allra viktigaste för oss. För de flesta positioner inne på kontoret krävs en universitetsutbildning. Vi tycker att alla olika typer av arbeten man haft, erfarenheter man fått genom resor eller liknande är bra. Det är viktigt att du
tänker igenom vad du själv tror på, vad är det du tycker om och har en passion för. Plus att du tycker att dina egna värderingar ligger i linje med det som vi på Nestlé tror på.

Vill du som företag vara med nästa år?

kontakta oss på 

naringsliv.hkn@hhgs.se