HKNs NÄTVERKSFRUKOST header.png

OM NÄTVERKSFRUKOSTEN

 

Varje år arrangerar Handels Kvinnliga Nätverk en nätverksfrukost för att skapa en mötesplats för våra kvinnliga studenter och näringslivet. Vi vet att det är många studenter som är nyfikna på och vill få en god inblick i olika företag, rekryteringsprocesser och karriärmöjligheter. 

 

Varje företagsrepresentant äter frukost och samtalar med ca 6 kvinnliga studenter. 

 

ÅRETS NÄTVERKSFRUKOST

 

Välkommen på årets nätverksfrukost!

Mer om Nätverksfrukosten 2022 kommer inom snar framtid. Tills dess skicka gärna in förslag

På vilka företag ni skulle vara intresserade av att vilja ha en diskussion med under en fin frukost!

Här under presenteras det lite om förgående års företagsrepresentanter under 

nätverksfrukosten 2021!

 

1200px-EY_logo_2019.svg.png

EY

 

Om EY:

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Hanna Weiderberg - senior manager från revision (gruppchef med inriktning på middle marker group)

Jessica Liu - Analytiker på Strategy and Transaction med inriktning på Transaction Diligence

 

Varför ska man arbeta hos oss?

Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. Hos oss slutar du aldrig att lära dig. Och som medarbetare på EY hjälper du våra kunder att göra detsamma. När världen förändras i allt snabbare takt, vilar kundernas förmåga att förnya sig på våra axlar. Vi investerar i din utveckling, så att du kan bygga de tankesätt och den tekniska kompetens som vi behöver för att nå framgång. 

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Vi på EY erbjuder allt från Talent traning, heltidstjänster, summer internship samt mentorskapsprogram. Läs gärna mer på ey.com/se_sv/career samt i sociala medier och på vår blogg, karriarbloggen.ey.com. 

logo_vänsterställd_HR.png

Mannheimer swartling

Om Mannheimer Swartling:

Mannheimer Swartling levererar högkvalitativ affärsjuridisk rådgivning. Våra skickliga medarbetare finns i Sverige och internationellt, och är verksamma inom affärsjuridikens samtliga områden. Att arbeta med byrån ska vara en kvalitetsstämpel – för oss har just det alltid varit en viktig målsättning och drivkraft. Vår unika affärsmodell, Pure Lockstep, innebär att vi fokuserar på gemensamma mål, helt utan individuella ekonomiska incitament. Grundidén är helt enkelt att vi mår och presterar som bäst när vi har gemensamma mål att uppnå. Resultatet från verksamheten delas lika mellan byråns partners, och övriga juristers ersättning är lika för alla med samma erfarenhetsnivå. På det sättet har vi byggt en samarbetskultur där vi hjälper varandra att bli så bra vi bara kan bli. Kunskap delas och sprids obehindrat inom hela byrån, vidare till varje klient.

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Två av våra partners kommer att delta på frukosten, Hillevi Börjesson och Caroline Perlström. Hillevi ingår i byråns fastighetsgrupp samt i byråns specialistgrupp för aktiebolagsrättsliga frågor. Caroline ingår i verksamhetsgruppen för Miljörätt samt branschgruppen för Energi.

 

Varför ska man arbeta hos oss?

Företagskulturen inom Mannheimer Swartling är stark och präglas av byråns kärnvärden laganda, kvalitet och affärsfokus. Som anställd har du många utvecklingsmöjligheter, som vårt sex år långa utbildningsprogram, rotation mellan verksamhetsgrupper, mentorskapsprogram, secondment och utlandstjänstgöring. Vi är ett stort team med lika många olika intressen och drivkrafter som det finns utvecklingsmöjligheter på byrån, det finns ingen särskild mall som du behöver passa in i. Det vi alla har gemensamt är övertygelsen om att det är tillsammans som vi når de bästa resultaten. 

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Hos oss kan du bland annat söka till Mannheimer Swartling Training Programme, Sommartraineeprogrammet och traineetjänst i Bryssel. 

Ansökan till Training Programme är öppen till och med den 31 januari. Det är ett utbildningsprogram som riktar sig till dig som läser termin tre till och med sex på juristprogrammet och som vill addera praktisk erfarenhet till dina juridikstudier. 

Vi arrangerar ofta studentevent under terminerna med föreläsningar, mingel och andra aktiviteter för att få möjlighet att lära känna varandra bättre. Du hittar våra event och information om de studentmöjligheter som finns på mannheimerswartling.se/karriar och på Instagram @Mannheimer_Swartling.

f9c97ccade696b9445f141890ce33251199e247b

länsförsäkringar

Om oss:

Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän är ett bolag som erbjuder privatpersoner och företag försäkring och banktjänster samt fastighetsförmedling under samma tak. Vi ägs av våra kunder och har kontor i hela Göteborg och Bohuslän. Som kundägda är det naturligt för oss att driva ett långsiktigt hållbarhetsarbete där våra kunder bor. Vi tar ansvar för att bidra till ett schysstare samhällsklimat genom hållbara satsningar inom vår miljö, vårt samhälle och vår ekonomi.

 

Vilka representanter kommer delta?

Lydia Skarrie, HR affärspartner

Jessica Edenö, HR affärspartner

 

Varför ska man arbeta hos oss?

Du kommer till ett bolag som har hjärtat hos sina kunder. Vi får utmärkelser för att vi är kundernas favorit inom bank, försäkring, fastighetsförmedling. Det är vi riktigt stolta över. Som medarbetare hos oss blir du en del av en varm och inkluderande kultur.

 

På flera olika sätt erbjuds du utveckling i bolaget. För oss är det viktigt att utveckla och ta vara på all potential vi har i våra medarbetare. Utöver att byta jobb på jobbet erbjuder vi medarbetare att engagera sig i projekt utanför sin roll.

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Vi erbjuder studenter extra- och sommarjobb inom skadereglering och rådgivning inom bank och försäkring.

Svenska Mässan loga.png

svenska mässan gothia towers

Om oss:

Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Hos oss har människor samlats och gjort affärer i över 100 år. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik, attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. En attraktiv mötesplats är en hållbar mötesplats och vår vision är att bli Europas mest attraktiva mötesplats. Svenska Mässan Gothia Towers drivs som en oberoende stiftelse och vi är idag över 600 anställda.

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Carin Kindbom, VD och Koncernchef, Svenska Mässan Gothia Towers      

Anna Wikströmer Sundgren, HR Direktör, Svenska Mässan Gothia Towers

 

Varför ska man arbeta hos oss?

Hos oss finns många olika yrkesroller, inom allt från sälj och marknad, till ekonomi, IT, fastighet, transport, hotell och restaurang och säkerhet. Oavsett vilken roll du har blir du en del av ett engagerat och sammansvetsat gäng som erbjuder allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser till besökare från hela världen. Vi brukar säga att vi skapar upplevelser för livet. Vi erbjuder en glädjefylld vardag tillsammans med kompetenta kollegor på en unik och global mötesplats. Vi erbjuder vidare stor variation och en dynamisk miljö där alla kan göra skillnad.

 

Med allt samlat under ett tak finns det dessutom goda möjligheter att fortsätta utvecklas i organisationen. Det är viktigt för oss att du är engagerad, tar ansvar och har en vilja att lära mer. Hos oss lägger vi stor vikt vid att vara en hållbar arbetsplats så att våra medarbetare ska må bra och utvecklas. Det gör vi bl a genom olika hälsoinitiativ och kontinuerlig kompetensutveckling. Vi är stolta över de goda resultaten i vår medarbetarundersökning som bland annat visar att vi som arbetar på Svenska Mässan Gothia Towers är mycket engagerade och ambassadörer för vår verksamhet.

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Det finns alltid jobb att söka hos oss, inte minst sommarjobb, oftast inom vårt affärsområde hotell. Våra lediga tjänster hittar du på våra hemsidor svenskamassan.se eller gothiatowers.com under ”Jobb”. Välkommen med din ansökan!

ekan logo 2013 trans svart.png

ekan management

Om oss:

Ekan Management är ett managementkonsultbolag med 30 års erfarenhet av att hjälpa företag och organisationer att skapa morgondagens verklighet. En verklighet som ser olika ut beroende på hur verksamheten och dess och omgivning fungerar och förändras. 

Bolaget har sitt ursprung i skandinavisk management genom en forskningsstiftelse vid Handelshögskolan i Göteborg. Idag består Ekan Management av ca 70 managementkonsulter. Verksamheten utgår från våra kontor i Göteborg och Stockholm men huvuddelen av vår tid befinner vi oss på plats hos våra kunder.

Vi sätter stolthet i vår profession och i det förtroende som våra kunder ger oss. Det innebär bland annat att vi är en aktiv medlem i Sveriges Managementkonsultförening (SAMC) och certifierar våra managementkonsulter löpande enligt internationella standarder där etik och professionalism är honnörsorden.

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Helena Blomberg och Therese Särnholm, Managementkonsulter

 

Varför ska man arbeta hos oss?

Ekan Management har kunder i ett flertal olika branscher och våra konsulter jobbar med allt från verksamhetsutveckling, förändringsledning, chefsutbildning, upphandling m.m inom såväl större som mindre projekt. Denna bredden ger dig som konsult en chans att få jobba med helt olika projekt och kunder och få en uppfattning om vad för typer av uppdrag och kunder du arbetar bäst med. Du arbetar i projekt med andra mer seniora kollegor där du får en möjlighet att ta eget ansvar och utvecklas i den takt som passar dig bäst.

 

Ekan Management har även ett kluster för nyanställda konsulter där konsulten roterar inom olika verksamhetsområden inom Ekan och därigenom får en inblick i alla verksamhetsområden och får lära känna alla kollegor. 

 

Ekan Management är slutligen en platt organisation där kollegorna känner varandra vid förnamn och där alla är måna om varandra och aktivt arbetar för att lyfta varandra och utvecklas tillsammans, samtidigt som vi skapar morgondagens verklighet för våra kunder. 

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Ekan Management har inga aktiva annonser ute för ex-jobb, internships, sommarjobb eller extrajobb. Däremot är vi öppna för alla typer av förslag som drivna och nyfikna studenter har att komma med och går därefter igenom om det verkar intressant för oss och om vi har möjlig bemanning för att administrera det. Därmed har vi under åren haft olika typer av ex-jobb och andra utformningar där studenter kommit med lockande förslag på upplägg. 

 

Kontakta gärna Ekan om du har ett förslag på upplägg och samarbete med Ekan i någon form på student@ekan.com, så återkommer vi efter att vi undersökt möjlighet och lämplighet för oss. Vi ser fram emot att höra från dig!

nelly_logotype_black (1).png

nelly.com

Om oss:

At Nelly we know party fashion by heart - and life’s a party! Nelly är en av Nordens mest älskade modedestinationer för unga kvinnor. Varje dag inspirerar vi med de hetaste looksen, genom våra egna stilsäkra varumärken och noga utvalda must-haves från en internationell portfölj.

 

Med ”Celebrate the fab you” som vår kärna är vi fast beslutna att alltid lyfta och stärka kvinnor runt omkring oss och fira livet – oavsett tillfälle! Vi utmanar och uppmuntrar till att kliva ur comfort zonen och glänsa starkast i rummet.

 

Nelly-festen har pågått sedan 2004 – vi startade som pionjärer i branschen och ända sedan dess har vårt starka community av unga kvinnor varit festens mittpunkt. Idag har vi 1,2 miljoner kunder i Norden, ca 300 anställda och omsätter 1,4 miljarder kronor per år. Nelly Groups aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under namnet ”Nelly”.

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Lorena Bokberg: Lorena Bokberg är Legal Counsel på Nelly.com och arbetar brett med bl.a. corporate governance, e-handelsjuridik och dataskyddsfrågor. Lorena kommer närmast från en affärsjuridisk advokatbyrå där hon arbetade som advokat och dessförinnan flera år i svensk domstol. Lorena har studerat på Handelshögskolan i Göteborg.

 

Anna Haapalahti: Anna Haapalahti är Head of Financial planning & reporting på Nelly.com men har under det senaste året jobbat som Head of controlling. Anna har haft en bakgrund både som revisor på PwC och har både jobbat med koncernredovisning och controlling i sina tidigare roller. Anna har studerat på Handelshögskolan i Göteborg.

 

Varför ska man arbeta hos oss?

Visst har vi inspirerande snygga kontor och bra förmåner. Men det är inte därför vi går till jobbet varje dag - celebrating feminintiy is! Allt vi gör på Nelly, gör vi med självförtroende och glädje.

 

Vi trivs i en hög förändringstakt, tycker det är roligt med kreativa lösningar, innovation och att prova nytt. Läser man det och tänker ”jag med!” finns det goda förutsättningar för oss att trivas tillsammans. Hos Nelly är du inte fast i en roll, vi jobbar i affärsutvecklande projekt och över avdelningsgränser för att skapa värde. Vi vill att våra medarbetare växer inom bolaget och många av oss har varit anställda länge men fortsätter sin utvecklingskurva i nya roller eller ansvarsområden.

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Vi utgår från vad vi kan erbjuda varandra och hittar ett upplägg som passar båda parter, våra samarbeten med studenter ser ut på olika sätt! Exempelvis praktik, examensarbeten eller extrajobb.