top of page
Frukt och granola

HKN:s NÄTVERKSFRUKOST FREDAG 20 JANUARI

SVENSKA MÄSSAN

HKNs NÄTVERKSFRUKOST

Varje år arrangerar Handels Kvinnliga Nätverk en nätverksfrukost för att skapa en mötesplats för våra kvinnliga studenter och näringslivet. Vi vet att det är många studenter som är nyfikna på och vill få en god inblick i olika företag, rekryteringsprocesser och karriärmöjligheter.

 

ÅRETS NÄTVERKSFRUKOST

HKN bjuder in till årets nätverksfrukost som kommer hållas den 20 januari 2023 kl 8.00-10:00.

Den årliga nätverksfrukosten är ett perfekt tillfälle för dig som handelsstudent att få knyta kontakter och nätverka med representanter från spännande företag.

Frukosten i år kommer hållas i Svenska mässans lokaler och såklart bjuds det på frukost, samt kommer alla deltagare att få varsin goodiebag! 

 

Alla kvinnliga eller icke-binära studenter på Handelshögskolan och som är medlemmar i HKN kan söka. Det spelar alltså ingen roll vilket år eller program du läser. Det finns något för alla! 

 

Du ansöker genom att fylla i Google-formuläret här. Om du får en plats på nätverksfrukosten kommer du bli kontaktad av HKN den 4 januari och du behöver bekräfta din plats senast den 7 januari så håll utkik i din mail (och skräppost)! 

Nedan kan ni läsa mer om dem medverkande företagen.

 

Invent_Logo_2COL_RGB.png

CAPGEMINI

 

About Capgemini Invent:

As the digital innovation, design and transformation powerhouse and brand of the Capgemini Group, Capgemini Invent enables CxOs to envision and shape the future of their businesses. Located in nearly 40 studios and more than 60 offices around the world, it comprises a 10,000+ strong team of strategists, data scientists, technologists, product and experience designers and brand experts developing new digital services, products, experiences and business models for sustainable growth.

 

Capgemini Invent is an integral part of Capgemini, a global leader in partnering with companies to transform and manage their business by harnessing the power of technology. The Group is guided everyday by its purpose of unleashing human energy through technology for an inclusive and sustainable future.

 

Who will represent Capgemini Invent?

Emma Karlsson - Senior Consultant Enterprise Transformation
Emma has been with Capgemini Invent for 2 years and has deep knowledge in Digital Transformation. She has experience within Automotive, Retail and Life Science. 


Jessica Svedberg - Consultant frog Customer Transformation
Jessica is a consultant within frog’s Customer Transformation practice and has experience from Project Management and Digital Growth within organizations. She has done several projects within Telco and Retail.

 

Why working at Capgemini Invent?

Working at Capgemini Invent means that you will get the possibility to join a rapidly growing firm on its growth and transformation journey and belong to a consulting powerhouse. You will have a steep learning curve, clear career path and support for developing into a successful consultant and advisor. In addition, we offer you learning and development through training and mentoring programs and a culture where we enable employees to invent their future. Lastly, at Capgemini Invent, we have a truly welcoming and social work environment with many fun events and activities.

 

What do Capgemini offer?

Our recruitment for Graduates to join us during 2023 is open! We are looking for:

 • Students graduating during 2023, or recent graduates with 1-3 years of relevant work experience.

 • A Master’s degree, with strong academic records, within e.g., Business, Engineering, Data, Computer Science, Technology, Innovation or Design.

 • Outstanding analytical problem solvers with an inventive mindset and a drive for real innovation.

 • Entrepreneurial spirits with an endless drive to create change and insatiable thirst for learning.

 • A rallying cry for true collaboration and an ability to work independently.

 • Fast thinkers, with the ability to quickly interpret client business matters and what’s next.

Stratsys.png

Stratsys

Om Stratsys:

Stratsys är ett SaaS (Software As A Service) -bolag som erbjuder en plattform inom planering, genomförande och uppföljning.
De senaste åren har teknik utvecklat, engagerat och förändrat världen omkring oss, men Stratsys målsättning är fortfarande lika relevant som någonsin tidigare; att göra det så enkelt, säkert och framför allt så smidigt som möjligt att arbeta tillsammans. Stratsys grundades i Göteborg år 2000 med målet att göra det enklare för företag och organisationer att förenkla och förbättra sina ledning-, kvalitets och styrprocesser. Stratsys vision är att ge varje organisation möjligheter till ständiga förbättringar för att nå en högre effektivitet och framgång i sin verksamhet. Stratsys verktyg hjälper företag och organisationer att jobba mer effektivt inom en rad områden som till exempel strategisk planering, GRC och hållbarhet. Fördelen med Stratsys är att kunder kan arbeta med flera produkter i en och samma plattform, allt från riskhantering till hållbarhetsrapportering. Längs vägen har Stratsys fått förtroendet från över 500 organisationer med över 227 400 användare. Idag har de kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Oslo. Företaget har idag cirka 195 anställda.

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Julia Rundberg – People Partner 


Amanda Schreiber – Account Manager (Tidigare student på handelshögskolan

 

Varför ska man arbeta hos oss?

We make an impact, We create growth, We do it together. Det som får oss att trivas så bra på Stratsys är dels på grund av vår företagskultur och den familjära stämningen. Vi hittar på mycket kul tillsammans och har många engagerade medarbetare som bjuder in till allt från beachvolleyboll turneringar till brädspelskvällar och målarkurser. Utöver att ha riktigt kul tillsammans så gör vi också skillnad inom viktiga områden såsom hållbarhet, skola och vård och omsorg (för att nämna några). Att få arbeta med en produkt som bidrar till ständiga förbättringar inom dessa områden känns bra i hjärtat och skapar en ytterligare drivkraft att göra ett bra jobb. Slutligen finns det flera utvecklingsmöjligheter inom bolaget, både inom och mellan olika roller. Hos oss kan du jobba med bland annat försäljning, kundansvar, projektledning och marknadsföring. 

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Främst heltidsjobb efter examen,  vårt mål med frukosten är att knyta kontakter inför framtiden. Vi har just nu i gång vårt Traineeprogram för andra året i rad, något vi har hoppas fortsätta med framåt också. Vi har historiskt rekryterat flera medarbetare som studerat på handelshögskolan och ser det som en bra bas in i flera av våra roller på Stratsys!

Grant-Thornton-Logo.jpeg

grant thornton

Om Grant Thornton:

Grant Thornton är en av Sveriges ledande revisions- och konsultbyråer med fokus på entreprenörsföretag. Vi är 1300 kollegor som varje dag gör skillnad för våra kunder inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och Advisory. Du blir en del av en härlig tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer tillsammans med kunder och kollegor. Vi har en stark gemenskap med högt i tak, vi tror på allas perspektiv och kompetens och har ett klimat där du kan fråga vem som helst om hjälp – så vi hjälps åt att bli bättre, både som individer och tillsammans 

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Jonna Forsell- Partner outsourcing services

Sofia Andersson- Skatterådgivare

 

Varför ska man arbeta hos oss?

Vi har en stor variation på vårt företag med olika typer av företag, kunder och branscher. Varierande arbetsuppgifter och det finns plats och möjligheter att utvecklas i sitt arbete. Vi får tidigt mycket eget ansvar och får tidigt vara med och påverka vår arbetssituation.

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Inga sommarjobb eller extra jobb. Finns dock möjligheter att via academic work söka till en studentpool. Just nu finns det en öppen ansökan som ”junior skattekonsult” till göteborg, men vi har målsättningar att rekrytera mycket framåt till både redovisning och revision så vi tar alltid emot spontanansökningar. Rekommendation att följa oss på Linkedin där det löpande kommer ut när vi öppna ansökningar.

Svenska Mässan loga.png

svenska mässan gothia towers

Om Svenska Mässan:

Från hjärtat av Göteborg erbjuder Svenska Mässan Gothia Towers allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser. Hos oss har människor samlats och gjort affärer i över 100 år. Vår verksamhet innefattar många starka varumärken som tillsammans skapar en unik, attraktiv mötesplats där vi varje år välkomnar nästan två miljoner besökare. En attraktiv mötesplats är en hållbar mötesplats och vår vision är att bli Europas mest attraktiva mötesplats. Svenska Mässan Gothia Towers drivs som en oberoende stiftelse och vi är idag över 600 anställda.

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Anna Wikströmer Sundgren- HR Director, Svenska Mässan Gothia Towers    

  
Linda Anstrin- HR Business Partner Svenska Mässan Gothia Towers

 

Malin Erlandsson- Director of Congress & Event

 

Varför ska man arbeta hos oss?

Hos oss finns många olika yrkesroller, inom allt från sälj och marknad, till ekonomi, IT, fastighet, transport, hotell och restaurang och säkerhet. Oavsett vilken roll du har blir du en del av ett engagerat och sammansvetsat gäng som erbjuder allt från stora mässor och event till oförglömliga hotell- och restaurangupplevelser till besökare från hela världen. Vi brukar säga att vi skapar upplevelser för livet. Vi erbjuder en glädjefylld vardag tillsammans med kompetenta kollegor på en unik och global mötesplats. Vi erbjuder vidare stor variation och en dynamisk miljö där alla kan göra skillnad.

 

Med allt samlat under ett tak finns det dessutom goda möjligheter att fortsätta utvecklas i organisationen. Det är viktigt för oss att du är engagerad, tar ansvar och har en vilja att lära mer. Hos oss lägger vi stor vikt vid att vara en hållbar arbetsplats så att våra medarbetare ska må bra och utvecklas. Det gör vi bl a genom olika hälsoinitiativ och kontinuerlig kompetensutveckling. Vi är stolta över de goda resultaten i vår medarbetarundersökning som bland annat visar att vi som arbetar på Svenska Mässan Gothia Towers är mycket engagerade och ambassadörer för vår verksamhet.

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Det finns alltid jobb att söka hos oss, inte minst sommarjobb, oftast inom vårt affärsområde hotell. Våra lediga tjänster hittar du på våra hemsidor svenskamassan.se eller gothiatowers.com under ”Jobb”. Välkommen med din ansökan!

Skärmavbild 2022-12-12 kl. 10.14.03.png

Wallenstam

Om Wallenstam:

Wallenstam är ett företag som gör mer än förvaltar hus. I nära samarbete med staden arbetar vi för att skapa trygga platser och områden som människor vill bo i, arbeta i och besöka. Wallenstam bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter främst i Stockholm och Göteborg. Vi erbjuder ett kvalitativt utbud av bostäder på båda orter och har valt att koncentrera våra kommersiella fastigheter till Göteborg. Vi tar miljöfrågan och det ökade behovet av trygghet i vårt samhälle på största allvar och letar hela tiden nya möjligheter att bygga, utveckla och arbeta mer hållbart.

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Matea Maljukanovic- Controller

 
Sandra Strindeborn- HR-chef

 

Varför ska man arbeta hos oss?

Företag i framkant med korta beslutsvägar. Fin gemenskap som bygger på värme och omtanke. Fantastiska lokaler, många utvecklingsmöjligheter och vi tar ett stort samhällsansvar. 

Vad erbjuder vi för studenter?

Vi erbjuder extrajobb, sommarjobb, praktik, uppsatsskrivande/ex-jobb. Inga vakanta tjänster ute just nu men vi fyller ofta på vår kundservicepool med extrajobbare samt praktik/exjobb vid förfrågan.

mannheimersvartling.png

Mannheimer Swartling

Om Mannheimer Swartling:

Mannheimer Swartling är en affärsjuridisk advokatbyrå med sex kontor på tre kontinenter. Med klienter som finns över hela världen och i många olika branscher omfattar vår rådgivning de flesta affärsjuridiska rättsområdena. Trots att vi är utspridda på en global marknad möter våra klienter och samarbetspartners ett nära sammansvetsat team. Vi lägger stor energi på att rekrytera, utveckla och behålla våra medarbetare. Under många år har vi byggt en företagskultur där samarbete är kärnan. Vårt branschunika sätt att dela på vinsten, Pure Lockstep, gör att kunskap delas och sprids obehindrat mellan medarbetarna och vidare till varje klient.

 

Vilka representanter kommer delta på frukosten?

Hillevi Börjesson- Partner 

Carolina Dackö- Partner

Varför ska man arbeta hos oss?

Hos oss får du ett utvecklande arbete som skapar viktiga länkar mellan flera av samhällets och näringslivets centrala aktörer. Genom att hitta lösningar på komplexa juridiska problem driver vi tillsammans utvecklingen framåt. Vi använder oss också av en unika affärsmodell, Pure Lockstep, som innebär att vi fokuserar på gemensamma mål, utan individuella ekonomiska incitament. Resultatet från verksamheten delas lika mellan våra partners, och övriga juristers ersättning baseras på erfarenhetsnivå. Resultatet blir en samarbetskultur där vi hjälper varandra att bli så bra som möjligt. I förlängningen leder det också till den bästa möjliga rådgivningen för klienter. Inte minst skapar det en riktigt trivsam arbetsplats.

 

Vad erbjuder vi för studenter?

Stående event/aktiviteter/möjligheter på byrån;
 

 • T1-T2 Frukost

 • T3 och uppåt after school

 • Bouleevent på hösten

 • T6-T8 Sommartraineeprogrammet (ansökan öppnar 1 november varje år) Observera att vi tyvärr redan är klara med sommartraineerekryteringen inför 2023

 • T3-T6 Training Programme (rekrytering från 1 december)

 • MSA-dagen, i Stockholm ofta på hösten

 • Att skugga en jurist – studenter på T4 får följa med jurister på kontoret en dag.  


Utöver ovan bjuder vi även in till olika föreläsningar/mingel
Vi har kvällassistenttjänster (som går att visa intresse för). Det är lite olika när det finns lediga tjänster beroende på vad de studenter för som arbetar hos oss för tillfället.


Följ oss gärna på Instagram, här lägger vi upp löpande vad som händer.
 
Datum för aktiviteterna under våren är inte helt spikade ännu men vi kommer köra frukostar, after school, event med något aktuellt tema inklusive mingel. Vi kommer också erbjuda studenter på T4 att få följa jurister på kontoret en dag under april månad.  

bottom of page