Handels Kvinnliga Nätverk är stolta och glada att Elvira Zandhers, Josefine Berggren och Tilde Bjärfors från FORTOS deltar i mentorskapsprogrammet

Fortos_logotype.png
HKN Mentorskapsprogram hemsida.png

Vilka är mentorerna? 

Fortos mentorer heter Elvira, Josefine och Tilde och jobbar som management konsulter. De började alla på Fortos Management Counsulting 2018, direkt efter sina masterstudier på Innovation and Industrial Management-programmet. Tillsammans har de jobbat och studerat i över 10 länder, men är sedan starten på Fortos främst i Göteborg. 

Något som är extra spännande med Fortos är att de har ett Associate program som gör att alla nyanställda får testa på att jobba med olika verksamhetsområden, både i projekt och för intern utveckling. De är just nu 50/50 tjejer och killar på bolaget. Här har ni ett riktigt föredömligt företag tycker vi på HKN! 

 Vad vill de bidra med som mentorer? 

Fortos deltar i programmet för att de vill lära känna er studenter inför er examen. De vill coacha er till att göra rätt val för att bli så redo som möjligt inför stundande examen och jobbansökningar. De också vill bjuda in er till deras nätverk av kompetenta medarbetare och bjuda in till dialog, där de är minst lika intresserade av er point of view, som att dela sin egen.

 

Elvira, Josefine och Tilde har alla gjort den resan ni har framför er; från att ha gått på Handels i Göteborg, till att blivit självständiga managementkonsulter med flertalet lyckade projekt bakom sig.

 

Vem kan ansöka?

Fortos mentorer träffar gärna en masterstudent som vill gå samma bana som de själva har gjort. Det är meriterande om du ägnat dig åt studentconsulting under din studietid. 

De vill att du bifogar ditt CV, dina betyg och ett personligt brev i din ansökan. 

Jag vill ansöka! hur gör jag? 

Du ansöker genom att maila mentorskap.hkn@hhgs.se.

Märk mailet med "Ansökan FORTOS" och skriv i mailet om du har önskemål om en specifik mentor.

-

Intervju

Intervjubild Fortos HKN.JPEG

Elvira, Josefine & Tilde

Vilka är ni? 

Vi är Elvira, Josefine och Tilde. Vi började alla på Fortos Management Counsulting 2018, direkt efter våra masterstudier på Innovation and Industrial Management-programmet. Tillsammans har vi jobbat och studerat i över 10 länder, men är sedan starten på Fortos främst i Göteborg. Sedan slutar likheterna!

 

Våra olika intressen har tagit oss runt om i världen. Vi drivs alla av passion och viljan att utforska. Josefine har varit en del av Europas hästelit nere på kontinenten, Elvira har läst på college i USA och Tilde har spenderat många formgivande år på de brittiska öarna och i Nederländerna.

vilket är ert bästa tips till en nyexaminerad student?

Krasst kan vi ge tre tips; engagera dig i något som du tycker är både roligt and relevant, samla arbetslivserfarenhet, och våga visa vad du går för.

En av våra lärare på Handels sa en gång ”Remember that the deadline is your best friend”, vilket har blivit ett viktigt motto. Att stoppa in mycket saker på schemat behöver inte betyda att kvaliteten på arbetet blir sämre, bara att du behöver jobba smartare.

 

vad är det bästa med ert jobb?

Alla Wow-moments! Wow, tänk att jag får vara med och påverka i detta sammanhang med alla fantastiskt kompetenta människor. Wow, att jag bemästrar nya verktyg, metoder, och bidrar till framfart. Det är onekligen en spännande tid att få vara konsult mitt i elektrifieringsskiftet på personbilar, samt i startskottet för kommersiellt attraktiva lösningar för autonoma fordon. För att inte tala om alla nya business model-upplägg som nu blir realitet i mobilitetsbranchen. Det är i Göteborg det händer – och vi är där och leder förändringen.

kan ni ge ett smakprov på vad man kan lära sig av er som mentorer?

Vi är intresserade av dig som student och hur du ser på din kommande karriär och dina utvecklingsområden. Det finns ingen one size fit all-version av karriärsval eller personliga mål. Men vi hoppas på att kunna inspirera och komma med handfasta tips om hur du som student kan landa ditt första management consulting-jobb, utefter dina önskemål.